152016Oct
Lysin mod forkølelsessår og herpes

Lysin mod forkølelsessår og herpes

Et af de mest effektive og accepterede kosttilskud til at undgå forkølelsessår effektivt er Lysin. Lysin er en aminosyre, som er essentielt for ethvert menneske. Vi mennesker kan ikke selv producere aminosyren, Lysin, og derfor er det ekstrem vigtigt, at vi får den gennem kost eller vitamintilskud.

lysin piller kosttilskud

Hvis din krop får en for høj balance af Arginin, som også et et almindeligt aminosyre, der ligesom Lysin findes i proteinholdige førevarer, bliver man mere modtagelig overfor forkølelsessår. Derfor er det vigtigt, hvis du lider af  hyppige udbrud af forkølelsesår, at indtage ekstra meget

Lysin findes i en masse forskellige produkter, hvor de mest nævneværdige er kylling, kalkun, oksekød, mælk, ost og de fleste grøntsager har også en positiv Lysin-balance. Modsat indeholder nødder, brød, chokolade, og andre korn- og bønneprodukter meget høje mængder af Arginin. Mange produkter og færdigretter indeholder også gelatine, bedre kendt som husblas, som er en arginin-bombe. Det er svært at kontrollere indtagen af Arginin, da man får det gennem mange produkter.

Derfor kan det være meget svært at opretteholde  en postiv balance af Lysin frem for Arginin. Af samme grund kan det være meget effektivt at spise proteinpulver/proteinpiller med Lysin som kosttilskud.

LÆS OM DEN BEDSTE BEHANDLINGFORM

Kan Lysin behandle akut mod herpes udbrud?

Lysin kan altså virke forebyggende mod herpes-infektioner, hvis man sørger for at kroppen for en positiv balance af Lysin i forhold til Arginin. En ting er forebyggelse. Hvad gør man, hvis udbruddet er ude? Kan Lysin hjælpe der? Ja, det kan det faktisk godt. Du kan dog ikke bare indtage uanede mængder af Lysin, da din krop skal kunne optage det. Du kan skrue op for mængden ved at tage 1 pille om de første dage, derefter begynde at tage to piller, og så fremdeles. Oplever du et udbrud af herpes kan det dog vise sig, at du har trappet hurtigere op end kroppen kunne følge med.

Læs om behandling af Herpes Genitalis her

Du kan hjælpe din krop med at kunne optage Lysin ved at indetage store mængder c-vitamin – gerne flere gram dagligt. Under et udbrud, tag derfor et stort glas vand med en brusetablet med c-vitamin, der hjælper med at metabolisere Lysinen i kroppen. Generelt er det en rigtig god at få mange c-vitaminer, hvis du lider af herpes og forkølelsessår – sørg også for at få e-vitamin, da det hjælper med at gøre c-vitamin mere potent.

Et godt tip, hvis du gerne vil supplere med c-vitamin-tilskud, kan tilføje en pakke Nature Aid C-Vitamin i ordren, som fås til kun kr. 79,- hos Mecindo, sammen med Lysin-pillerne.

START DIN FOREBYGGELSE MED LYSINE
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *