TEST
212016mar
Aciclovir piller mod forkølelsessår

Aciclovir piller mod forkølelsessår

Der findes mange behandlingsformer mod herpes og forkølelsessår. Det mest almindelige er de topikale behandlinger, som er karakteriseret ved, at man putter noget selve forkølelsessår. Deraf ordet topikal – som betyder overflade. Mange oplever dog, at disse behandlinger med cremer, salver, olier, plastre ikke virker optimalt. Ikke alle reagerer ens på behandling af forkølelsessår, og mens nogle opnår det optimale behandling ved Zovir creme, oplever andre at der skal medicin i form af Aciclovir tabletter til før at komme problemet til livs.

Kan man få medicin mod herpes og forkølelsessår?

Mange herpes-smittede ønsker at bestille produkterne på nettet og undgå den pinlige samtale med lægen. Til alle dem der spørger om muligheden for at bestille medicin online, er mit svar: Ja. Der er mulighed for at bestille produkter på nettet, hvor du skal udfylde en recept online. Her skal du vælge antal tabletter, du ønsker at købe, samt udfylde en online konsultation, hvor du bliver stillet en masse spørgmål. Pengene bliver ikke trukket på din konto, før du har gået godkendt din recept, hvorefter produktet diskret bliver sendt til din dør.

De produkter jeg nævner her på siden er alle håndkøbsvarer, som man kan købe i helsebutikker og apoteker, og som typisk er billigst at købe på nettet. Mange spørger mig dog i brevkassen, om det er muligt at få medicin mod herpes eller forkølelsessår. Jeg svarer dem altid, at de bør tale med deres læge om eventuel medicin mod herpes virus, men man ikke ønsker at tale med en læge, kan man bruge ovenstående link.

Er der bivirkninger ved aciclovir tabletter?

Mange personer får bivirkninger ved tabletbehandling med Aciclovir, hvilket også fremgår af på indlægsedlen.

Her på redaktionen får vi flere tilbagemeldinger om, at aciclovir behandling med piller giver voldsom træthed. Ifølge Medicin.dk er det korrekt, at det er nogle en træthedsbivirkning forbundet med produktet. Aciclovir piller er et kemisk produkt, og har derfor flere efterfølgende påvirkninger på kroppen, herunder: feber, træthed, hovedpine, diarré, mavesmerter, udslæt, svimmelhed og hudkløe samt overfølsomhed over for sollys. (Kilde: Dansk Lægemiddelinformation)

Dette kan meget vel være forklaringen på de mange tilbagemeldinger, som vi får i brevkassen.

Selvom behandlingen typisk er smule mere effektiv end Zovir og Compeed er det en usund og unaturlig behandling. Derudover er det en dyr behandlingsform i længden, da priserne hurtigt kommer op på flere hundrede kroner per behandling.

OBS: På grund af mange dårlige tilbagemeldinger på bivirkninger tablet-behandling har vi besluttet, at Forkoelelsesaar.dk ikke anbefaler kemiske produkter, der giver bivirkninger. Derfor anbefaler vi ikke længere Aciclovir-tabletter. 

Hvis man vil undgå bivirkninger anbefales det at overveje naturlige produkter i form af Virulite og/eller Tea Tree Oil til behandling af herpes virus. Førstnævnte er et lille apparat som virker ved lysterapi, og er verdens eneste FDA-godkendte produkt mod forkølelsessår. Det er særdeles populært i USA og Storbritannien, og har småt fundet fodfæste i Danmark med over 3.000 solgte produkter og utallige positive anmeldelser på eksempelvis eHudplejes Trustpilot (de sælger kun det ene produkt).

Tea Tree Oil er også naturligt, og virker fint som behandling, da det hæmmer virus. Det har dog ingen forebyggende effekt som Virulite, men du kan få det som læbepomade, hvilket kan virke forebyggende.

Sidste råd til forebyggelse vil være Longo Vital og/eller Lysin-tabletter. Du kan læse mere om disse på hjemmesiden, eller på engelske google søgninger, hvor er mere information.

Giver Actavis tabletter mod forkølelsessår hurtigere behandling?

Det bliver jeg ofte spurgt om. Men eftersom Aciclovir Actavis tabletter er et receptpligtigt medicin, vil jeg lade det op til din læge, hvorvidt du har brug for det eller ej.

Vi kan berette om, at de besøgende på denne side, gav Aciclovir piller den næst-bedste bedømmelse af 5 udvalgte produkter på en spørgeskemaundersøgelse med 80 besvarelser. Du kan se resultaterne nedenfor – spørgsmålene lød på, hvor godt de vurderede produktet til behandling af forkølelsessår på en skala fra 1-5.

ProduktGns. bedømmelseMest hyppige karakter
Zovir2,52
ViruLite4,455
Compeed2,22
Aciclovir Actavis3,433
Tea Tree Oil3,03

Andre stoffer der virker mod Herpes Virus

Actavis’ aciclovir er det mest kendte stof, da det var det første godkendte stof mod herpes virus. De fleste kender det fra Zovir, hvor det er det aktive stof i cremen. Som nævnt ovenfor findes det nu også i tablet-form, som er en mere kraftig behandling, der kan have nogle bivirkninger.

Valacivlovir

Som aciclovir er valaclovir et aktivt stof som begrænser udviklingen af herpes virus, og er dokumenteret i sin effekt mod forkølelsessår og herpes genitalis. Det findes også i tabletform. Der kan dog ligeledes være bivirkninger forbundet med valaciclovir, da det også er et kemisk produkt.

Det findes i flere produktformer, hvoraf de mest kendte er Zelitrex fra GSK og Orion fra Orion Pharma. Produkterne består af filmovertrukkede tabletter med 500 mg valaciclovir.

Famciclovir

Famciclovir er et aktivt stof med effekt mod herpes virus type 2. Det er medicinalgiganten Novartis, som har ejerskab på dette produkt. Produktet hedder Famvir, og er et receptpligtigt medicin mod herpes genitalis. Det kan på mange måder sammenlignes med de øvrige aktive stoffer mod HSV1 og HSV2, men er ikke så udbredt som eksempelvis aciclovir.

Denne side er anmeldt af: Jasmin F. Winther 10/10Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.