TEST
52014aug

Blister eller forkølelsessår i munden

Blister (også kendt som blæner) er små, hvide udhulninger eller sår, der er omgivet af en ring af rødme og hævelse. Blister forveksles ofte fejlagtigt med forkølelsessår, da begge er har samme sviende smerte og ubehag. En nyttig huskeregel er dog, at blister forekommer inde i munden, mens forkølelsessår som regel forekommer uden for munden. Modsat forkølelsessår er blister ikke smitsomme.

Mundskyl der forebygger mod blister

Akut mildnende behandling er som sagt mulig, men det er nemmere at forebygge mod blister.aftamed mod blister

Mit bedste råd til forebyggelser af blister er foruden god mundhygiejne, at bruge mundskyl. Der finde
s en særlig type mundskyl, som er specialiseret mod blister i munden. Det drejer sig om Aftamed Mundskyl mod Blister. 

Mundskylen kan bruges lige så ofte, man har lyst, giver ingen bivirkninger og kan sluges uden problemer. Det bør tages flere gange om dagen under udbrud, men daglig eller ugentlig mundskyld med Aftamed giver markant færre angreb af blister i munden.


Akut behandling af mundsår med Aftamed

Aftamed spray mod blisterBlister kan være meget smertefulde og påvirke ens hverdag. Derfor er det meget belejligt at have et produkt stående på hylden, der kan dæmpe udbruddet akut. Der findes forskellige produkter, der kan behandle blister i munden. Det bedste produkt til behandling af en blist/blæne i munden er produktet Aftamed – det findes i både spray- mundskyl og som gel.

Det gør pænt ondt lige når det kommer på. Men herefter går blisten lynhurtigt væk. Det er det hele værd! – Anne Brunsbjerg om Aftamed via Doc24

Gennem en mindre undersøgelse har jeg erfaret, at det mest effektive til akut behandling af blister er Aftamed Spray mod Blister. Jeg har ikke blister og har derfor ikke afprøvet produktet selv. Men det har fået rigtig gode anmeldelser på medicinrelaterede websites, og anbefalinger fra flere kyndige fagpersoner, og derfor vil jeg klart helst anbefale netop Aftamed.


Aftamed

Andre gode råd om blister

Som nævnt er god mundhygiejne super vigtigt, når vi taler om forebyggelser af blister. Et andet godt råd er at undgå chili og stærktkrydderet mad, mens man har blister i munden. Børst tænder mindst to gange om dagen og brug mundskyl er naturligvis enkle med rigtig gode råd.

Mundhygiejne er vigtigt, når vi taler om forebyggelser af blister på tungen og tandkødet, og en rigtig nem og effektive måde at styrke mundens forsvar mod blister og blæner er ved at bruge en god mundlotion. Jeg har fundet en anbefalelsessværdig mundlotion mod blister hvor der er fri fragt.

Det er desuden værd at nævne at blister kommer af virus. Ved at indtage forøgende mængder af Jern – samt 50-100 mg Zink to gange dagligt via kosttilskud – kan f.eks. købes her med fri fragt.

Har du svækket immunforsvar er du ekstra udsat for blister, så sørg for at opretholde et godt immunforsvar ved at spise sundt og dyrke motion.

Hvis man ikke har råd til nogle produkter kan man prøve at skifte tandpasta, eller påføre tandpasta direkte på blisten. Stort set alle, der lider af eller har lidt af blister anbefaler mig Zendium, når jeg taler med dem. Har hørt om mange, der har skiftet tandpasta fra Colgate til Zendium og derved har fået færre blæner i munden.

Her ses en video til en smart måde at undgå blister:

Blister på tungen eller tandkødet

Blister eller blæner, som nogen kalder det, kan opstå stort set overralt i munden. Jeg har dog ikke hørt om blister i ganen, men i mellemtiden ses det dog, at folk, der lider af blister tit får røde og hævede områder i ganen. Blister opstår ofte på tandkødet på tungen eller på den fugtige side af læberne. Forkølelessår derimod kommer på den tørre side af læberne. I blist kan dog godt trigge et forkølelsessår, da et forkølelsessår i sjældne tilfælde kan opstå ved grænselinjen mellem det tørre og fugtige område af læberne, mens en blæne kan gøre det samme. Det kan resultere i, at en blist/blæne kan fremprovokere et forkølelsessår, da virus derved har lettere ved at bryde frem.

Klik ind og køb produkter mod blister på Helsebixen. Tips: Opret dig som bruger på Bonoo og få cashback (kontakt tilbagebetaling) inden dit køb.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.