TEST
22013nov
Graviditet og forkølelsessår

Graviditet og forkølelsessår


Denne blog er til dig, der har en lille ny på vej, og som gerne vil have alle de bedste råd og kende alle forholdsregler, når det drejer sig om graviditet, amning og forkølelsessår. Bloggen vil omhandle to primære emner: 1) Forkølelsessår på grund af graviditet og 2) Herpes genitalis (herpes ved kønsdelene) under fødslen. I forhold til sidstnævnte, er det meget vigtigt at vide præcis, hvad man skal gøre, og hvorvidt der er smittefare for barnet.

Graviditet og forkølelsessår billede

Gravid med Herpes

Er du gravid og er smittet med herpes genitalis, så er dit kommende barn desværre i risikozonen for at blive smittet – både med forkølelsessår og herpes genitalis. Virus kan – hvis man er meget uheldig – blive overført under fødslen. Risikoen er naturligvis større, hvis du er under en herpesudbrud, men det kan også ske at smitte selvom du ikke har blærer eller sår under fødslen – det sker dog meget sjældent.

Dér hvor der er størst risiko for at overføre virus til barnet under graviditet, er hvis du er førstegangssmittet og derved har fået et herpesudbrud. Her ligger virus aktivt i kroppen, hvorefter den gemmer sig langt nervebanerne senere hen. Er man lige blevet smittet for første vil man nok anbefale et kejsersnit. Jeg vil dog først og fremmest anbefale at tale med din læge omkring det.

Herpesvirus er dog noget man skal tage meget alvorligt, da et herpesudbrud hos en nyfødt kan være meget voldsomt. Det kan blive så alvorligt, at hvis man ikke griber ind med medicinsk behandling, kan det være livstruende for den nyfødte.

Læs mere om graviditet, fødsels og herpes her.

Hvilke produkter mod forkølelsessår må tage under graviditet?

Zovir creme under graviditet? Det er der ingen ting i vejen for. Du kan roligt benytte dig af diverse produkter, såsom zovir, herpecilin, compeed, acivir creme, da disse på ingen måder er skadeligt for fostret. Snakker vi om Aciclovir piller, så  har jeg både hørt om læger, som anbefaler ikke at tage tabletter, mens andre siger, at det ikke gør spor. Tag derfor altid kontakt til din læge, hvis du er det mindste i tvivl.

Hårdt ramt af forkølelsessår på grund af graviditet?

Mange gravide oplever flere forkølelsessår under graviditeten end normalt. Det kan være utrolig ubehageligt, da det i forvejen er en stresset og ressourcekrævende fase i dit liv.

Mens du er gravid er din krops immunforsvar meget nedsat. Det skyldes, at immunforsvaret automatisk bruger meget energi på at beskytte barnet. Så der er altså en mening med det nedsatte immunforsvar – det gøres for fostrets skyld. Det betyder dog, at du som gravid er mere sårbar overfor sygdomme og virusser – en forkølelse eller influenza kommer naturligvis nemmere under svækket immunforsvar – det samme gør sig gældende for forkølelsessår.

På samme tid oplever mange gravide at være mere stresset end normalt. Det skyldes, at der er så mange ting man skal tage stilling til og så mange forholdregler man skal tage. Stressede perioder, hvor hormonerne på samme tid for alvor har sine udsving, er en tydelig “trigger” for forkølelsessår.

Som gravid kan du ikke benytte dig af det mest effektive  produkt med forkølelsessår – nemlig Aciclovir tabletter – da det kan være skadeligt for barnet. Så er du gravid, og meget gerne vil undgå at blive ramt af forkølelsessår (eller herpes), bør du tage nogle forebyggende metoder i brug.

En meget effektiv metode at undgå forkølelsessår er at holde en positiv balance mellem aminosyren Lysin og Arginin. Det lyder meget teknisk og videnskabeligt. Men det handler i bund og grund bare om, at forsyne kroppen med de rigtige mængder Lysin, som modarbeder Arginin, der kan give anledning til forkølelsessår.

Lysine læbepomade billede

Det kan gøres ved at følge nogle avancerende kostråd, hvor man i så vidt omfang som muligt forsøger at undgå kost med høj mængde Arginin (som f.eks. brød og kornprodukter) og indtage en ekstra mængde Lysin (som findes i bl.a. tun og æg).

 

Det er dog meget besværligt, og eftersom ren Lysin-kosttilskud er dyrt om svært at købe i Danmark i ordentlig kvalitet- er det den mest effektive metode at benytte en læbepomade med Lysin. Det har vist sig som en særdeles godt produkt til forebyggelse og lindring af  forkølelsessår.

Det man ellers kan gøre, når man er gravid er at styrke immunforsvaret ved hjælp af vitamintilskud. Det men effektive måde og videnskabelige dokumenterede er Longo Vital vitaminpiller. For rigtig, rigtig mange er det ekstrem effektivt – jeg har oplever mange tilfælde af personer, der går fra flere udbrud om måneden til en til to per år.

I man først ramt af forkølelsessår skal man, som nævnt tidligere, afholde sig fra piller som middel mod forkølelsessår. I stedet findes der andre produkter såsom plastre eller creme. Disse behandlingsmetoder kan også være effektive hvis gjort rigtigt. Læs den fulde guide på det her. 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.