TEST
292014okt
Perikon kan hjælpe mod forkølelsessår

Perikon kan hjælpe mod forkølelsessår

Hvis du spørger venner og bekendte vil du hurtigt kunne grave et par husmorråd frem om behandling af herpes simplex – eller forkølelsessår, som det kaldes i daglig tale. Men et af formålene med Forkoelelsessaar.dk er at føre debatten væk fra diverse husmorråd og i stedet sætte fokus på, hvad der rent faktisk virker; hvordan du faktisk har mulighed forPerikon blomst urte at behandle herpes i munden, når de først er opstået.

Et relativt ukendt middel i denne kamp er Hypericum Perforatum – også kendt som prikbladet perikon, eller bare perikon. Perikon som kosttilskud virker mod en række vira, herunder herpes simplex.Perikon er en behandlingsmetode, men kan også anvendes til at forebygge forkølelsessår, ligesom sund kost kan det jævnfør dette indlæg.

Hvad er ellers godt mod forkølelsessår?

Perikon – du kan købe perikon her som kosttilskud for omkring 100 kroner – er blot en af flere ting, du kan forebygge og behandle forkølelsessår med.

Dit vigtigste våben er almindelig sund kost. Du øger din chance for at undgå forkølelsessår selv når din omgangskreds bliver ramt ved at have et stærkt immunforsvar og en sund kost.

Et par ting du især kan fokusere på at spise er:

  • Fed fisk som laks – 2-300 gram fed fisk om ugen giver dig den mængde Omega 3-fedtsyrer, du har brug for
  • Cultura yoghurt, sojamælk og lignende – probiotika er en vital byggesten for dit immunforsvar
  • Solbær – antocyminer i blåbær, hindbær og solbær styrker ligeledes dit immunforsvar

Som du sikkert kan forvente er løbende motion og en stabil nattesøvn også gode ingredienser i den gryde, der skal forhindre dig i at fange herpes simplex – og alle andre sygdomme.

Olie i stedet for piller mod forkølelsessår

Fornævnte perikon har du mulighed for at købe som kosttilskud både i form af piller og olie.

Er formålet med din perikon alene at behandle dit forkølelsessår vil olie sandsynligvis være den nemmeste løsning. Ønsker du at indtage perikon for de i øvrigt tilknyttede effekter og for at forebygge forkølelsessår er piller det nemmeste. De fleste butikker sælger alene perikon-piller.

Perikon er kendt som ”den grønne lykkeurt” og har været anvendt som middel med nedtrykthed og manglende energi i århundreder.  I Danmark er perikon håndkøbsvare, mens de i flere andre EU-lande er faktisk receptpligtig medicin.

Vi vil gerne lige notere, at perikon ej bør anvendes til at bekæmpe depression – tag i stedet kontakt til din læge for dette.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.