Denne artikel fortæller dig alt, hvad du bør vide om Herpes Simplex Virus type 2 – der altså ikke er forkølelsessår, men som er enorm pestilens for mindst lige så mange mennesker. Artiklen giver dig svaret på, hvordan herpes smitter, hvilke symptomer det medfører – og vigtigst af alt, hvordan du forebygger og behandler det bedst muligt.

Virulite vs aciclovir effekt
Herpes Genitalis. Ordet ligger ikke godt i munden. Og kønssygdommen er et også af de største tabuer inden for sygdomme herhjemme. Hver tredje dansker er smittet med denne virus i kønsdelene, som typisk forårsages af Herpes Simplex Virus 2. Hver tredje dansker! Selvom det ikke er alle smittede, der oplever symptomer, er tallet alligevel skræmmende højt, sammenlignet med hvor lidt man hører om virussen. Herpes er en sygdom, som folk prøver at tie ihjel. Det nytter ingen ting, da den kræver information og viden om behandling og forebyggelse, og den kræver videnskabelig forskning, så vi forhåbentlig kan finde en kur i fremtiden mod denne plage.

bestil her knap link til forhandler

✓ Dokumenteret effekt mod herpes-virus
✓ Få fri fragt via linket ovenfor

Lige som forkølelsessår er Herpes Genitalis en kønssygdom, man bærer resten af livet. Efter man er blevet smittet, ligger virus latent i nervebanerne i rygraden. Der ligger den ‘gemt væk’ indtil der opstår de rigtige omstændigheder for at den kan bryde frem og formere sig. Herefter viser Herpes symptomerne sig i form af små sviende blærer som senere springer, tørrer ind og bliver til små sår. For mange smittede med Herpes Genitalis følger ikke blot svie og smerte, men også skammen og angsten for at det skal ødelægge deres kærligheds- og sexliv.

Hvordan bliver man smittet?herbes sygdom

Herpes er en kønssygdom, som primært er seksuelt overført. Det kan både være gennem almindelig samleje eller gennem oralsex, hvis den ene partner er smittet med HSV1 (forkølelsessår). Man godt dog også få herpes i kønsdelene ved at smitte sig selv i forbindelse med et forkølelsessår. Herpes smitter primært når det er i udbrud, men det kan også overføres ved personer som blot bærer virussen, da herpes smitter i 5 % af den symptomfrie periode.

Sørg derfor for altid at bruge kondom ved samleje, hvis du har et aktivt sexliv med forskellige partnere. Er du allerede smittet er det mindst lige så vigtigt at have beskyttet sex, således du ikke overfører virus til din partner.

Læs mere om smitte her. 

Symptomer ved Herpes i kønsdelene

For dem, der har haft forkølelsessår, er Herpes let genkendeligt. Det er de samme sviende små blærer, der med tiden brister og bliver til små sår. Første gang man bliver smittet med Herpes (primærinfektionen) kan udbruddet være mere voldsomt end ellers. Udbruddet som regel få dage til et par uger efter smitte. De ydre kønsdele er rødlige, hævede og ømme, og man får disse smertefulde blærer, som efterfølgende brister og altså fører til sår. Derudover medfører udbruddet ofte influenza-lignende symptomer med almen utilpashed, hovedpine, feber og muskelsmerter. Vandladningen kan være meget smertefuld. Ubehandlet går symptomerne først væk efter efter 2-4 uger.

Efter første udbrud vil mange, men ikke alle, opleve at få nye herpesudbrud. De nye udbrud er mildere end primærinfektionen, færre blærer og mindre sår, knap så mange smerter og ikke samme influenza-lignende symptomer med svækket immunforsvar og utilpashed. Før et udbrud vil der – for nogle – være varslings-symptomer, med prikkende eller snurrende fornemmelse i det område, der få dage efter kommer blærer på. Så snart man mærker disse er det umådelig vigtigt at starte behandlingen.

Udbrud på penis

Når mænd har Herpes Genitalis viser det sig i form af Herpes på penis. Det er disse samme sviende blærer, som i dette tilfælde kommer frem på penis-hovedet, penis-skaftet, forhuden eller omkring urinrørsåbningen. Herpes på penis er smertefuldt, og især det første udbrud giver mange sviende blærer, som efterfølgende bliver til sår, hvor der kan gå infektioner i således hele forløbet kan tage 4-6 uger. De efterfølgende udbrud er ikke af samme karakter og symptomer forsvinder 1-2 uger efter uden at efterlade ar.herpes penis og skede

Udbrud i skeden

Herpes Genitalis kan opstå i skedeåbningen, livmoderhalsen, urinrøret, skamlæberne, mellemkødet samt balder og lår. Det er typisk i og omkring skedeåbningen at blærer opstår i forbindelse med udbrud. Herpes i skeden kan være meget smertefuld for kvinder. For nogle kvinder kan det være fysisk belastende, i form af smerte ved at gå, sidde eller tisse. Det er derfor utrolig vigtigt, at behandle herpesinfektionen så tidligt som muligt for at undgå et slemt udbrud. Mens udbruddet er i gang kan man med fordel tage smertestillende piller, da mange har rigtig ondt. En anden god idé til at dæmpe smerten er at skylle sårene i lunkent vand, imens man tisser.

Udbrud i anus

Mange spørger, om man kan få herpes i anus, og svaret er ‘Ja’ det kan man godt. Herpes smitter gennem seksuel kontakt, og det samme er gældende, hvis man har anal-sex, som altså kan medføre at virus bliver overført til dette område. Herpes i omkring anus kan være smertefuldt og formere sig til området omkring mellemkødet. Er du eller din sexpartner smittet med herpes, er det således vigtigt, at I bruger kondom under samleje – også selvom det er anal sex.

Udbrud på balden

Kan man få Herpes på ballen? Ja, det kan man faktisk godt. En hel del kvinder og homoseksuelle mænd oplever at få herpesudbrud på ballen. Dette skyldes, at de er blevet smittet efter at have ligget i ske med en partner, der har haft udbrud af herpes på penis. Dog er det ikke sværere for virussen at angribe hudcellerne på dette området af huden, og derfor ser man sjældent tilbagevendende angreb på det område i samme omfang, som man gør på kønsdelene eller omkring læberne.

Hvordan behandler man Herpes Genitalis?

Eftersom Herpes en kronisk sygdom kan det ikke helbredes, men kun holdes nede med medicin eller præparater. Til at behandle Herpesudbud på kønsdelene, kan man med fordel anvende produkter, som hæmmer herpesvirus. For at få den bedst mulige effekt ud af behandlingen skal den starte hurtigst muligt – allerede ved de første små symptomer. Det er vigtigt at understrege at disse produkter ikke helbreder en for herpes. Der findes ikke noget vaccine mod herpes endnu. Produkterne bekæmper virus og forkorter perioden, hvor man har symptomer.LipZor plus info

 Lær hvordan Virulite kan redde dine problemer  

Det bedste produkt indtil videre på markedet er Virulite, som er et lysterapi-apparat på størrelse med en elektrisk tandbørste. Apparatet er ganske ufarligt og meget udbredt særligt i USA og Storbritannien. Produktet har fået rigtig gode anmeldelser af brugerne, og har vist de bedste resultater i de kliniske forsøg, der er lavet omkring behandling af forkølelsessår. Det mest kendt som behandling til HSV1, men kan altså også bruges til behandling af herpes i kønsdelene.

→ Læs mere om Virulite til behandling af Herpes Simplex Virus

Det første udbrud (også kaldet primærinfektionen) bør altid behandles for at forkorte helingstiden og symptomerne. Til gentagne udbrud kan der med fordel behandles ved hvert enkelt udbrud for at afkorte helingsperiode og dertilhørende fysiske gener. Hvis der ofte er gentagne udbrud, kan daglig dosering hindre eller nedsætte antallet af nye udbrud betydeligt. Denne behandlingsform afhænger derfor helt af udbruddenes hyppighed og sværhedsgrad. Som tommelfingerregel forholdet det sig, at hvis der er mere end 6 udbrud om året, bør man overveje fast daglig forebyggende behandling.

“Skal man så have behandling resten af livet?” Vil mange spørge. Det er sådan, at at ved daglig forebyggelses-behandling bør der foretages en behandlingspause med ca. 1 års mellemrum for at vurdere, om der stadig er behov for denne behandling. “Hvad er bivirkningerne?” Der er stort set ikke nogen, og virkningen holder sig, selv om der gives behandling i flere år.

Jeg har oplevet, at mange er i tvivl om, hvorvidt man må bruge de forskellige cremer med Aciclovir, som f.eks. Zovir creme, hvis man har Herpes i kønsdelene. Svaret er, at det må man gerne. Disse cremer går ved hjælp af de anti-virale virkninger, ind og hæmmer virus lokalt og hjælper derfor med at mindske symptomer og forkorter helingsperioden. Mange oplever dog, at cremer er utilstrækkeligt, når det kommer til herpesvirus angreb i disse regioner, da det er sværere at påføre og lettere falder af igen.

Både cremer/salver samt tabletter/piller indeholdende Aciclovir kan altså bruges, når  det kommer til Herpes på kønsdelene. Tal med din læge, hvilken behandling, der passer bedst til dig.

Hvordan forebygger man mod Herpes på kønsorganer?

En rigtig forebyggelse af Herpes Genitalis er en kompleks størrelser. Der er mange faktorer der gør sig gældende for at Herpes Virus finder vej gennem nervebanerne og ud til hudcellerne. Ét punkt er dog super vigtigt: Det er immunforsvaret. Det er alfa og omega for en Herpes-smittet af opretholde et stærkt immunforsvar. Det er mange af de samme ting, der gør sig gældende, som vi har nævnt i forhold til forebyggelse mod forkølelsessår, men lad os understrege det endnu engang:

   • Spis masser af grønt
   • Drik masser af vand
   • Få masser af søvn
   • Vær aktiv og dyrk motion
   • Undgå stress

Indrømmet, disse råd er ret overfladiske og generel betydningsfulde for ethvert helbreds, men det gør rigtig meget. Immunforsvaret kræver hvile i form af søvn, mens blodomløbet kræver motion, så kroppen opretholder en god balance af røde og hvide blodlegemer, der hjælper med at bekæmpe virus og bakterier udefra. Frugt og grønt er vigtigt, da din krop har brug for de rigtige vitaminer, mineraler og antioxidanter for at fungere optimalt. Hvis du ikke spiser lige sundt altid, så sørg for at tage kosttilskud. De tre vigtigste kosttilskud mod Herpes-virus er:

   • Longo Vital Multivitaminer
   • L-Lysine – Aminosyre
   • C-vitaminer brusetabletter

Læs mere om Lysin og C-vitamin mod Herpes her