TEST
292014okt
Brevkassen: Kommer der en vaccine mod Herpes?

Brevkassen: Kommer der en vaccine mod Herpes?

Vi har en brevkasse her på siden, og der kommer løbende nogle spørgsmål om stort og småt inden for emnet. Et af de spørgsmål som ofte går igen er, hvorvidt der er i gang med at blive udviklet en vaccine eller kur mod Herpes-virus, så man kan slippe af med denne plage. For de nysgerrige har jeg her postet et af vores spørgsmål i den boldgade, samt det svar det medførte:

Spørgsmål fra Waitress: brevkasse

Hej! Først og fremmest vil jeg sige at jeg er helt vild med den her side! Endelig et sted hvor man kan få svar på alle sine sine spørgsmål og hvor man føler sig bare lidt mindre ulækker og alene. Jeg fik mit første herpes udbrud for 2 år siden og nu får jeg det hver gang jeg bliver syg, stresset, meget ked af det og når årstiderne skifter.. Så ja OFTE! Jeg får ikke rigtig nogen start tegn på at jeg er ved at få det, fx kløe, hævelse eller prikkene – jeg vågner bare op med om morgen.. Og jeg får heller ikke længere et “lille” sår i mundvigen, men et fuldt ud Hitler Stache af små væskende blærer..

Jeg er uddannet tjener og arbejder på en meget fin restaurant inde i København og kan virkelig ikke beskrive hvor klam jeg føler mig når det kommer.. Plus utrolig mange (som tør spørge mig) tror at bare fordi man har herpes rund om munden, må betyde at man også har herpes i hele underlivet, hvilket jeg synes næsten er krænkende.. Jeg var forresten også SÅ glad da jeg så i dit indlæg at du skrev at nogen mennesker følte at nogen former for medicin gav den modsatte virkning, for det har jeg diskuteret mange gange med min læge, som mener at dét ikke er rigtigt, men det er det! Hvis jeg puttede et compeed plaster på et nystartet “lille” sår, kunne jeg godt regne med at have et perfekt rund blærer område der hvor plasteret havde siddet.. Det var bare som at få et herpes boost. Det samme med en lille gul og grøn tube herpes crem man kan købe på apoteket, den fungere også kun som en booster for mig og skyder faktisk lidt skylden på den, at jeg nu har et helt overskæg hver gang, istedet for et mindre sår mellem mund og næse som jeg plejede at få i starten.

Undskyld den lange besked, mit spørgsmål er som end bare om der ikke findes eller er i gang med at blive udviklet en vaccine mod herpes? Altså burde der ikke?? Personligt ville jeg heller have en influenza end herpes flere gange i løbet af et år. Tusind tak for din fine hjemmeside

Svar fra Forkoelelsessaar.dk: 

Hej Waitress

Først og fremmest, tak for dine mange roser, jeg er glad for, at du kan lide siden. Jeg er ked af at høre, at du lider så meget under herpes virus i form af forkølelsessår. Og nej, du har fuldstændig ret: Bare fordi man har forkølelsessår (HSV1), betyder det ikke, at man også har HSV2. Tværtimod har en person, der har haft forkølelsessår hele livet, udviklet en masse antistoffer for at undgå at smitte sig selv på andre steder på kroppen – det er noget ens krop gør automatisk. Ergo kan du faktisk være mere modstandsdygtig overfor HSV2 end mange andre – du er dog ikke immun over for det. HSV1 vil du altid have i kroppen, og derfor er det bedste våben forebyggelse.

Jeg vil gerne give dig nogle gode råd ud fra de ting, du fortæller mig. Du siger, at du ikke mærker prikken på læben, men blot vågner op med et forkølelsessår. Det er ikke alle der oplever denne prikken på overlæben, som er en rigtig god (og hjælpsom!) indikation på, at et forkølelsessår er på vej. Jeg har det faktisk på samme måde som dig. Derved har vi sværere ved at behandle forkølelssessåret i tide, hvilket et ualmindelig vigtigt. Derfor igen: Forebyggelse!

Forebyggelse mod forkølelsessår

1) Gør det til en vane at smøre dine læber ind i læbepomade hver aften lige inden du går i seng. Brug læbepomade med Tea Tree Oil eller Propolis. Jeg har selv haft held med læbepomade med Tea Tree Oil, men har også hørt rigtig mange, hvor læbepomade med Propolis har hjulpet dem til markant færre udbrud. Om sommeren, sørg da for at bruge bruge læbepomade med UV-faktor minimum 20 – ALTID når du er i solen. Solen giver forkølelsessår, det er bevidst, og det en af de største faktorer. Du kan købe disse produkter på Helsehelse.dk

2)Immunforsvaret. Du har sikkert hørt det før. Styrk dit immunforsvar, dyrk motion, få masser af søvn, spis masser af grøntsager, drik masser af vand, undgå for meget sukker osv. Men det hjælper faktisk. Hvis du ikke kan overskue at ligge din livsstil om pga. denne trælse virus (eller at du allerede lever sundt, hvad ved jeg) så kan du gøre nogle bestemte ting: Begynd at tage Longo Vital. Tag tre piller om dagen, og du vil opleve et stærkere immunforsvar og færre forkølelsessår. Du kan ofte købe Longo Vital på tilbud i Føtex.

3)Lysin vs. Arginin. Igen er vi ude og kost og kosttilskud, men jeg prøver at holde det simpelt. Arginin trigger forkølelsessår. Lysin forebygger forkølelsessår. Disse to aminosyrer modarbejder hinanden. Sørg derfor for at få rigelig Lysin. Din krop kan ikke selv producere det, så du skal få det gennem mad eller kosttilskud. Min anbefaling er købe Lysin-piller og spise 1-3 piller om dagen, da det er nemmest at styre. De bliver dog ikke solgt i danske butikker, men du kan finde dem på denne side. Hvis du ikke ønsker at Lysin piller (og selvom du gør) så sørg for at undgå Arginin som særligt findes i ALLE slags nødder og chokolade. Undgå disse, så vidt muligt! Det gælder også gelatine (husblas) som findes i mange forskellige færdigretter, vingummi osv. Spis Lysin-rigt mad som: kylling, kalkun, oksekød, lammekød, svinekød, æg, mælkeprodukter, cheddarost (og andre oste), samt frugt og grønt. Altid hellere frugt og grønt end hvede og kornprodukter.

Findes/kommer der en kur mod Herpes? 

Pyha.. Det blev ogsvaccine herpeså en lang smøre. Og så har jeg ikke engang svaret på dit spørgsmål endnu… Kommer der snart en vaccine/kur mod Herpes?

Svaret er ikke så simpelt. Det forholder sig desværre sådan, som det gør i mange felter inden for medicinbranchen. Nemlig at medicinindustrien, som er dem der primært skyder penge i forskning og udvikling, ikke har et særlig stort økonomisk incitament for at finde en vaccine mod herpes, da de tjener deres penge på produkter, der kan behandle herpes.

Det betyder dog ikke, at der ikke bliver forsket i en vaccine/kur mod herpes virus. På trods af udfordringer med finansieringen. Er man ifølge seneste rapporter tættere på en kur. De førende forskere foretog en undersøgelse i 2010, der identificerede den ”vej” som herpesvirus vandre over inden et udbrud. Man ved nu, hvordan herpes integrerer sig ind i cellerne, og hvordan det undviger en virus-behandling. Efter man har en bedre forståelse af fysiologien af sygdommen – og dens udløsere – mener forskerne, at man er et skridt tættere på at skabe lægemidler, der kan helbrede herpes.

Det seneste ”gennembrud” jeg har hørt om, er fra 2013, hvor man fandt ud af ”hvorfor” nogen for herpes angreb. Forskere i Edinburgh fandt frem til et gen, med navnet IL28B, som producerer et vigtigt protein, der bruges i bekæmpelsen af herpes, men hos dem som oftest bliver syge af herpesvirussen (dig og mig), var genet muteret og producerede derfor ikke proteinet. Men som den førende danske forsker inden for herpes sagde:

– Det kan jo godt vise sig at blive stort. Vi har tidligere fundet andre proteiner, som nu kan bruges til at behandle kronisk herpes, så nu må vi se, hvad der sker fremover, når medicinalindustrien begynder at se på det her.

Så igen, vi venter på medicinal-industrien sætter bedre fokus på det.

Det korte svar er derfor: Der kan komme en kur mod herpes – og et optimistisk bud er inden for 3 år – 5 år er nok mere realistisk. Men jeg kan jo tage fejl.. Vi krydser alle fingre, og vi skal nok klare os indtil da 🙂

Håber du kan bruge mit svar

De bedste hilsner
Redaktionen

Forkoelelsessaar.dk 

[otw_shortcode_button href=”https://forkoelelsessaar.dk/virulite-effektiv-behandling-af-forkoelelsessaar/” size=”large” bgcolor=”#0770a9″ icon_type=”general foundicon-right-arrow” icon_position=”left” shape=”square” border_color=”#0770A9″]LÆS OM VIRULITE: DET HIDTIL TÆTTESTE PÅ EN KUR MOD HERPES[/otw_shortcode_button]
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.